Mannenmorgen zaterdag 25 mei

Sdok

Mannenmorgen zaterdag 25 mei

Alle mannen van 18jaar en ouder hartelijk welkom op onze tweede mannenmorgen. In vervolg op onze mannenmorgen van vorig jaar met als thema ‘geloven kost strijd hebben we dit jaar als thema gekozen ‘Vrijheid kost strijd’. Om dit thema uit te werken hebben we Richard Groenenboom bereid gevonden dit met ons te doen. Richard Groenenboom is als woordvoerder en spreker werkzaam bij SDOK, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. De afgelopen jaren sprak hij wereldwijd veel vervolgde christenen. Ze leerden hem hoe je als christen geestelijk weerbaar kunt zijn in een klimaat van onbegrip en vervolging.

Als christenen in Nederland worden we een steeds kleinere minderheid. Het begrip voor Bijbelse opvattingen over onderwerpen als seksualiteit en het huwelijk verdwijnt steeds meer. Het kan zomaar gebeuren dat je als reformatorisch christen op één lijn wordt gesteld met radicale moslims. Hoe kun je je als christen opstellen in een wereld waarin veel aan het veranderen is? Hoe kun je stevig in je schoenen staan en voorkomen dat je omver wordt geblazen?

In zijn lezing vertelt Richard de verhalen van vervolgde christenen aan de hand van foto’s en videofragmenten die hij wereldwijd heeft ontmoet. Ook deelt hij hun geestelijke lessen en legt hij uit hoe we die concreet toe kunnen passen in onze eigen levenssituatie.

Hoe stevig staat u of jij in je schoenen?

Ook hebben we weer veel samenzang en tijd voor ontmoeting.

Zie voor verdere info w.b.t. tijden, kosten enz. de flyer

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor 18mei via: [email protected]