Nieuws van de kerkbibliotheek

Vanaf D.V. 1 juli 2020 zal er weer een mogelijkheid zijn tot het uitlenen van boeken. Dit doen we door middel van een soort bestelsysteem, waarbij de leners zelf niet in de bibliotheek  komen.

U kunt via AURA een aantal boeken reserveren. Wij geven maximaal 3 leesboeken, 2 theologische boeken en 2 algemene boeken mee per pas. Tijdschriften en CD’s  kunnen niet uitgeleend worden.
Zodra wij de boeken voor u klaargelegd hebben, krijgt u een mail van ons.  De eerstvolgende uitleenmogelijkheid kunt u  de boeken ophalen. We gaan voorlopig op dinsdagavond en vrijdagavond open van 19.00 uur tot 20.00 uur om de boeken op te halen. Alléén  als u bericht van ons ontvangen hebt ligt er iets klaar.

U kunt boeken reserveren via de website van de bibliotheek. Als u nog geen account heeft kunt u dat aanmaken op deze website. Als  u dit lastig vindt, kunt u misschien iemand om hulp vragen. Deze site kunt u bereiken via de website van de kerk. Kies dan commissies, onderaan staat de kerkbibliotheek waarbij verwezen wordt naar de website van de bibliotheek (Aura). Het is ook mogelijk om de app te installeren op uw telefoon en dan te reserveren.
De uitleentermijn van de boeken wordt 6 weken. Deze termijn kan niet verlengd worden. De uitleentermijn gaat in op het moment dat de boeken op uw pas gezet worden en zodra u het bericht ontvangt dat de boeken klaarliggen.

Omdat de coronamaatregelen nog van kracht zijn geldt: U komt het terrein op via de Langeweg. Bij de achterste deur levert u de boeken in en wacht totdat een medewerker de bestelde boeken voor u opgehaald heeft. Neem zoveel mogelijk  boeken voor elkaar mee. Daarna verlaat u het terrein via het hek bij de Robiniahof. Zorg zelf voor een tas waar de boeken in kunnen.
Ook hier geldt: Houd 1,5 meter afstand. Blijf thuis als u klachten heeft, zoals verkoudheid, koorts enzovoorts.