Nieuws van de kerkbibliotheek

15 december 2020.

Beste leners,

Zoals u waarschijnlijk wel gehoord heeft moet de bibliotheek weer dicht. Omdat dit toch minimaal een week of 5/6 gaat duren en er vooral in de wintermaanden zoveel gelezen wordt, hebben wij besloten om weer met het bestelsysteem te gaan werken.

Dit betekent dat u in AURA de boeken reserveert die u wilt lezen. Dit kan tot maandagavond 18.30 uur. Dan zoeken wij de boeken voor u op, we zetten ze al op de pas, en u kunt ze de eerstvolgende ophaalavond ophalen tussen 19.00 en 20.00 uur. Gelijktijdig kunt u de gelezen boeken weer inleveren.

U krijgt van ons eerst een mail als de boeken klaarliggen. Heeft u geen mail gehad dan liggen er geen boeken klaar.

In verband met de feestdagen zijn de ophaalmogelijkheden in de kerstvakantie op woensdag: 23 en 30 december tussen 19.00 en 20.00 uur. Na de vakantie kunt u de boeken op vrijdagavond 8 en 15 januari ophalen tussen 19.00 en 20.00 uur.

We geven maximaal 3 leesboeken en 2 theologische boeken per pas mee. (geen tijdschriften en cd's ).

Wanneer u beschikbare boeken reserveert is de kans het grootst dat u ze ook mee krijgt. Anders zijn ze uitgeleend. Het is iets meer zoekwerk op aura, maar geeft wel het meeste resultaat.

Mocht u nog niet eerder op de website van de bibliotheek geweest zijn dan kunt u de volgende link gebruiken: https://kerkbibliotheeksgravenpolder.auralibrary.nl/auraicx.aspx en daar een eigen account aanmaken. Hier kunt u ook verlengen.

Met vriendelijke groeten,

De bibliotheekmedewerkers.